Thursday, November 22, 2012

Perancangan itu penting !

Assalammualaikum.^

Musim-musim  cuti sekolah ni ramai keluarga yang tak akan lepaskan peluang untuk pergi bercuti. Bercuti bersama keluarga orang kata. Rugi tak ambil peluang nih. Bukan selalu kan.. 

Minggu lepas, hari jumaat.. hampir-hampir saja aku sekeluarga nak ke Kelantan. Plan last minit. On the spot, petang tu jugak nak ke sana. Bayangkan.. Melaka ke Kelantan.. fuh, maybe kul 3.00-4.00 pagi baru sampai.


"Kak, kita nak pergi Kelantan petang ni..!!"

"Eh..?

Terkejut juga sebab tiba-tiba je. Memang pernah berhasrat nak ke Kelantan.. tapi tarikh belum ditentukan lagi.


So, balik dari office terus pack barang & vrooom.. terus bertolak. Dalam perjalanan tu, abah call mana-mana hotel untuk book. Dalam perjalanan, ok.. baru nak call. Semua penuh. Plan last minit katakan. Mana ada bilik kosong. Nak-nak time cuti sekolah.. sume nak bercuti lerr..



Daripada 100% exited nak ke Kelantan tu tiba-tiba tinggal 20% - 30% je. Abah dah mula berbelah bagi sama ada nak teruskan atau tak.. lebih-lebih lagi bila fikir waktu sampai tu, mungkin pukul 3.00-4.00 pagi ?


Akhirnya, setelah fikir baik buruknya, kami tak jadi pergi.. T3T. Maybe next time. Insyaallah.


p/s : buat perancangan awal untuk bercuti..jgn last minit baru nak plan...tak kelam kabut sgt, ok.

1 comment:

Cik Syida said...

betul2, setuju.. kena buat perancangan dulu, hye! salam kenal..kte dtg follow sini :D